Øko-ekstremsporter

"Sponsor Wanted" er en ekstraordinær og profesjonell racing båt av Raffica Sailing Team - båtens kallenavn er Sponsi. I år vant denne båten 2. plass blant monohull båtene i Balatons Blå Bånd seilregatta. (Det var over 500 båter som deltok.) Skippskapteinen heter Zsolt Kiraly. Han har oppnådd en rekke fremragende resultater i konkurranser, første plass i Rund Um regattaen i 2009,Centomiglia regatta i 2011, og første plass blant monohull båter i Bol D'Or i 2012-13, og 2. plass i Balatons Blå Bånd seilregatta i 2014.

Program:

 • Oppmøte i Balatonfüred (i Hajógyári Kikötő (skipsverfthavn)) kl. 9:30
 • Seilturen starter kl. 10:00, programmet varer i 4-5 timer.
 • Vi stiller redningsvester til rådighet for alle deltakerne og det er et profesjonelt seiling mannskap på fem som sørger for turen.
 • Deltakerne bør ta med seg idrettssko og også et ekstra skift med klær for man mest sannsynlig vil bli våt under turen.
 • Gruppen kan bestå av minimum 7, maksimum 9 personer.
 • Pris / person: 180 EUR
 • I tilfelle dårlig vær vil en annen dag bli foreslått for programmet på forhånd.

Båtens dimensjoner

Lengde 13m
Bredde 5m
Dypgang 2m
Kiel 200kg
Totalvekt 1400kg
Maksimal hastighet 20 knots
Mast 20m
Storseil 100m2
Seil 250m2
Mannskap 14

Nyt Balatonsjøens overveldende skjønnhet og den fantastiske utsikten over de omkringliggende fjellene om bord på en seilbåt! Slapp av og kos deg i midten av innsjøen med et glass utmerket ungarsk vin.

Vi tilbyr en 4-timers avslappende seiltur med en erfaren skipper om bord på en Bavaria 34. Om sommeren kan du også ta deg en dukkert i det stille vannet.

En tradisjonell ungarsk piknik vil gjøre seilturen perfekt.

Seilbåt type: Bavaria 34
Avslappende seiltur 4 timer 55 €

Minimum 4 personer er nødvendig.
Maksimum 8 personer er tillatt.

Opplev noe helt uforglemmelig ved å se Balatonsjøen, samt øyfjellene (monadnocks) fra et fugleperspektiv! Vi tilbyr tandem paragliding som fakultativ øko-idrettsmulighet.

Foreningen Sky Club fra Győr var blant de første i Ungarn, som i 1995 begynte med denne formen for paragliding i nærheten av Balatonsjøen fra Csobáncberget.

Vår pilot, lederen for Sky Club, har vært instruktør i paragliding i 10 år, og har mange års erfaring som fallskjermjeger også.

Programmet starter med instruksjoner i noen minutter, deretter, avhengig av de faktiske værforholdene, kan det vare i 1-2 timer. Transport og henting er inkludert i prisen.

Paragliding er en eventyrsport for både fritid og konkurranse som utøves med en lett, fritt flygende glider uten stiv primærstruktur. Piloten sitter i en sele opphengt under vingen av et tøymateriale som er dannet av en rekke sammenknyttede celler. Selv om det ikke brukes motor, kan flyturen med paraglider vare i 1-2 timer og det kan hende at man legger bak seg en distanse på flere mil.

For din sikkerhet har instruktøren forsikring for tandem flygende gjester.

Price / person: 115 €

http://www.youtube.com/user/skyroby1969

Hvis du liker ekstremsportenes utfordringer, blir dette et ekte eventyr for deg:

Nær Balatonederics, i den vakre skogen i Balaton-høylandet nasjonalpark finnes det en beskyttet, over 5 km lang grotte, Csodabogyós hulen.

Det du bør vite om disse ekstreme og spennende grotteturene er at i motsetning til grotter som er åpne for allmennheten, vil du ikke alltid kunne gå oppreist her.

 • Enkelte deler av grotten kan bare oppdages på alle fire, eller til og med krypende på magen. Men ta det med ro, dette vil ikke skje for ofte, og du vil få hjelp når det trengs.
 • Det er ingen lys i grotten. For turen vil du få et hodelykt, noe som gjør at du finner din vei og gir nok lys til å beundre de vakre formasjonene du kan se i de mer åpne delene av hulen.
 • Temperaturen i Csodabogyós hulen er alltid 9,5 grader Celsius i alle årstider, og den relative fuktigheten er 100%. Det er absolutt ingen sjanse for oversvømmelse eller at man havner i åpent vann. Men det kan hende at man opplever vanndrypping eller man kommer til våte eller gjørmete strekninger under turen.
 • Inngangen av hulen er ikke tilgjengelig med kjøretøy. Som en del av eventyret, vil du i ca. 40 minutter gå i oppoverbakke sammen med oss i den vakre skogen av Balaton-høylandet nasjonalpark for å komme fra møtestedet i basen til inngangen av hulen.
 • Grotteklatring i vanlige klær er ikke mulig - eller det er ikke så praktisk. Vernehjelm, hodelykt med høy ytelse og kjeledress for grotting vil bli stilt til din rådighet for turen.
 • For besøkendes sikkerhet er det en rekke stiger, klatretau, klatre skruer og mange andre sikkerhetsutstyr montert på farlige steder i grotten.
 • Du vil være i gode hender: våre profesjonelle, erfarne guider står til tjeneste til enhver tid under turen.

For å garantere din sikkerhet, er en forsikringspakke for ulykker og risiko for hele gruppen inkludert i nasjonalparkens grotteprogram.

Hvis du er spent på å se en ekstraordinær underjordisk verden, hvis du er interessert i historien om utviklingen av hulen og hvis du ønsker å beundre de spektakulære dryppesteinene, da bør du oppdage grottens overveldende severdigheter under ledelse av våre dyktige guider! Avhengig av din personlighet og selvtillit kan du velge mellom standardtur på 1,5-2 timer, og den avanserte turen på 3,5-4 timer. Du får låne kjeledress, hjelm og hodelykt for grotteturen. Det eneste du trenger å gjøre er å møte opp ved bygningen i basen 30 minutter før turens start. Du bør ha på deg komfortable klær og støvler som du ikke bryr deg om hvis de blir skitne. I og med at ikke bare grotten, men også arealet på overflaten er strengt beskyttet, kommer vi til inngangen av grotten til fots (omtrent 40 minutter lang spasertur i oppoverbakke).

Pris for voksne (over 18 år): 79 € Transfer og henting er inkludert i prisen.